Publicerad den

Medlemsmöte 2020-11-10, Ringstorp

Medlemsträff 2020-11-10 kl 19.00 i klubblokalen Ringstorp, Kurirgatan1 

Vid kvällens medlemsmöte deltog 10 st medlemmar i lokalen och några medlemmar på distans.

Hela kvällens möte sändes via nätet till de som deltog på distans. Finns även inspelat att se i efterhand på Facebook.

SVFK ordförande Per Lundgren öppnade mötet och hälsade alla medlemmar välkomna. Välkomnades gjorde även kvällens gäst och föreläsare Anders Olofsson. Anders var inbjuden att föreläsa om sitt filmprojekt ”Stall-Erik och Snapphanarna”.

Minutfilm

Ordförande Per Lundgren är medlem av juryn för SM i Minutfilm som arrangeras av Sveriges Kortfilmsfestival. Per hade valt ut 10 st filmer som tävlar i SM för att visa för medlemmarna vad det är för typ av filmer som tävlar och väcka intresse för att göra minutfilm. Sammanfattningsvis konstaterade medlemmarna att det var filmer av varierande kvalité och underhållningsvärde. Per uppmuntrade medlemmar till att lämna in tävlingsbidrag till filmfestivalen i april 2021.

Föreläsning Stall-Erik och Snapphanarna
Anders Olofsson höll ett föredrag om sitt pågående filmprojekt. Projektet tog sin början 1996 och har planerad premiär år 2025. Anders tog oss med på en berättelse om hur hans filmintresse började samt berättade om olika skådespelare som är med i hans film och anekdoter i samband med möte med skådespelare. Det var en mycket underhållande föreläsning.

Anders Olofsson berättar om sitt filmprojekt och hur Stall-Erik kom till

Övrigt

Ordförande efterlyste förslag från medlemmarna på programpunkter till medlemsmöten under 2021. Förslag kan lämnas till styrelsen.

Sigge visade en av sina filmer

Det är planerat julmöte den 10 december men med rådande restriktioner återkommer vi med detaljer kring detta

// Patrick