Publicerad den

Medlemsmöte 2020-10-07, Ringstorp

Medlemsträff 2020-10-07 kl. 19.00 i klubblokalen Ringstorp, Kurirgatan1 

Vid kvällens medlemsmöte deltog 11 st medlemmar i stora lokalen. Ingen sändning via nätet.


SVFK ordförande Per Lundgren öppnade mötet och hälsade alla medlemmar välkomna. 

Kvällens program!

Digitalisera gamla dia

Per visar och berättar om sitt projekt med 14000 diabilder hur man digitaliserar och lätt sätter ihop till ett historiskt bildband! 

Rita karta

Thomas har hittat den enkla vägen för att beskriva vilken väg vi kört på en karta. Frågan har varit uppe många gånger men detta är den enklaste vägen till framgång! Denna enkla väg täcker tyvärr inte alla möjligheter så vi kommer till frågan någon gång i framtiden.

Färgredigering

Det har kommit ut ny teknik där man färg redigerar sin film med hjälp av ett speciellt tangentbord! Thomas visade hur enkelt det är, vad det kostar och till vilka program vi kan finna de nya tangentborden.

Nya regler för drönare 1/1 2021

Vad innebär de nya reglerna för oss som vill filma med drönare? Per gick igenom de nya förutsättningarna och hur klubben ska hjälpa alla utbilda sig till fjärrpiloter och registrera sig som operatörer.

Medlemsfilm

Thomas visade några kortisar och beskrev vilken teknik han använt. Lennart visade sin film, Berguvsläpp.

Arne hade fixat färdigbredda bullar med kaffe, stort tack för denna omtänksamhet! Vi diskuterade att vi borde ha en större filmduk nu när vi är i stora lokalen. Vi har ju en kraftfull 4K projektor. Sigge kollar upp med hyresvärden om vi kan göra en sådan installation. 

Pers föredrag om digitalisering av gamla dia och nya regler för drönare 1/1 2021 finns nedan.

Vid pennan
Per Lundgren