Publicerad den

Medlemsmöte 2020-03-11, Ringstorp

Medlemsträff 2020-03-11 kl. 19.00 i klubblokalen Ringstorp, Kurirgatan1 

Vid kvällens medlemsmöte deltog 10 st. Sju medlemmar hade anmält förhinder! Fyra p.g.a smittrisken av corona, en satt i karantän och ytterligare 2 hade anmält att man inte kunde komma där det poängterades att det inte var p.g.a. corona!

SVFK ordförande Per Lundgren öppnade mötet och hälsade alla medlemmar välkomna. Välkomnades gjorde även kvällens gäst och föreläsare Johan Thörnqvist från företaget Friends & Family som är ett produktionsbolag i Helsingborg som gör animerad film! Johan har jobbat med Animerad film under hela sitt liv och var även grundaren och har varit ägare av filmproduktions bolaget Gertud i Helsingborg. 

 http://www.friendsandfamily.se – http://www.facebook.com/friendsandfamily.se

Johan visade exempel på olika typer av animerad film, val av program samt olika typer av produktionsteknik. 

Det stod klart att det krävdes mycket kunskaper och datakraft för att producera animerad film. Basen av program var oftast Photoshop i kombination med Adobe After Effects men ofta var minst 5-6 olika program involverade i en produktion. Johan visade exempel på att en bild kunde ha ett 100 talet lager av filter på sig och renderingarna var ofta så tunga att han lämnade bort till speciella företag med rätt datakraft för att rendera sina produktioner. 

Några exempel på Johans produktioner:

Norska vägverket:
https://snarlik.se/husk-belte-ogsa-i-bussen

Musikvideon:

Johan som ställde upp helt gratis avtackades med två goda viner från systembolaget.

MEDLEMSFILMER

Efter Johans föredrag visade Håkan Rosenqvist en film från renoveringen av ”BESSIE”, en fiskeskuta byggd i Limhamn 1909. Det var bröderna Mathias och Martin Ravani som tog sig an den uppgiften! 

Därefter visade Bertil Erlandsson en film från ett träningsläger i Boule på Teneriffa!

Båda filmerna var intressanta och fick stort beröm från medlemmarna!

//Per