Publicerad den

INBJUDAN TILL MINUTFILMSUTBILDNING

INBJUDAN TILL MINUTFILMSUTBILDNING

Öppen för alla som är eller vill bli, medlem i klubben!

SYFTE OCH MÅL MED KURSEN:

filmklappa

Filmklubben (SFVK) kommer att arrangera en minutfilmsfestival 14 november i Helsingborg tillsammans med Sveriges Filmförbund! Inför festivalen vill vi i SFVK att alla våra medlemmar deltar i festivalen genom att anmäla minst en film. Därför har vi tagit fram en specialanpassad kurs för oss i filmklubben. Efter avslutad kurs har du gjort denna film!

NÄR och VAR:

Kursen är uppdelad på två träffar och genomförs digitalt via Zoom!

Tisdag 25/5 och tisdag 8/6 båda gångerna kl. 19-21

KURSUPPLÄGG:

Kurstillfälle 1 av 2: Inspiration

25/5, kl 19-21:  

Inför kursen får du i uppgift att fundera på en idé till din film. Vi inspirerar varandra och utvecklar din idé tillsammans! Vad gör publiken intresserad att titta vidare? Hur kan du utnyttja de resurser du har tillgång till? Vilka bilder ska jag välja för min film? Ska den innehålla tal, musik, textplattor, etc? Efter första träffen lämnar alla deltagarna med en plan för vilken film de vill göra. Du använder sedan valfri kamera och redigeringsprogram

Kurstillfälle 2 av 2: Visningar

8/6, kl 19-21:

Under dessa två veckor som förflutit från första kurstillfället ska du ha satt ihop en film. 

Vi tittar på varandras filmer och utvärderar arbetet. Du har sedan möjlighet att eventuellt göra justeringar innan di lämnar in filmen till festivalen.

OM KURSLEDAREN:

David Wramneby är utbildad vid Kulturamas filmlinje samt Stockholms universitet och arbetar som frilansande regissör och manusförfattare, ofta med och för unga. Han har bland annat skapat TV-serierna ”12:13”, en rysare i 42 avsnitt, och “Petra & patienterna” för SVT Barn, samt flertalet reklamfilmer och prisbelönta kortfilmer.

david wramneby
David Wramneby

David är även flitigt anlitad som föreläsare i filmiskt berättande. Utöver arbete som filmlärare på Malmö Latinskola håller han ofta kurser och föreläsningar på folkhögskolor, i föreningar och hos organisationer.

ANMÄLAN:

Vill du delta i kursen skickar du din anmälan till per.lundgren@jurab.se

Senast 20/5