Publicerad den

Hej alla medlemmar i SFVK

Hej alla medlemmar i SFVK

Nu vankas det midsommar. En underbar tid för oss som kan göra film. Tänk vad många olika objekt och händelser det finns att göra film på. Det behöver inte vara så kompliserat. Ett uttryck vi lärt oss av David Wramneby var just ”filma innan för boxen”. Jag hoppas få ta del av era sommarminnen på film senare i höst. Själv åker jag till till Palazzo Bacile i Italien under midsommar med förhoppningen att kunna fånga några trevliga filmsekvenser som jag kan dela med mig av vid senare tillfällen.

Det händer mycket inom vår filmvärld och inte minst här hos oss i SFVK. Jag upplever att vi gör mer film i klubben än tidigare och våra senaste medlemmar tillför inspiration. En viktig uppgift av oss alla är att inspirera varandra och utmanar oss själva. Det är annars lätt att hamna på ”latsidan”.

Jag vill med bifogad information önska er alla en riktigt trevlig sommar

Hälsar

Per

Drönarträning och båten Götheborg

Träning ger färdighet. Vi var 6 personer som hade en givande kväll hos Göran när vi träningsflög med våra drönare. Vi har mycket att lära av varandra. Inte minst Christoffers närvaro inspirerade. Han kommer säkert att visa lite film i höst då han bokstavligt flög inne i träden. 

Det händer extremt mycket på drönarmarknaden och Christoffer vill varmt rekomendera DJIs nya drönare Mini 3 Pro – https://www.dji.com/se/mini-3-pro . Den väger 249 gram och det krävs inget certifikat och den klarar vindhastigheter på 10 m/sek. Under kvällen diskuterades också olika stabiliseringsprogram men det får Christoffer visa och tala om i höst.

SFVK fick möjlighet att filma på båten Götheborg utanför besökstid. Vi var 5 på plats. Resultatet ser vi senare i höst. 

Bilderna nedan är tagna av ordföranden i Helsingborgs Fotoklubb Leif Herring.

Sommarfilmtävlingen 7/9

Traditionsenligt har vi vår sommarfilmtävling på vårt septembermöte. Hoppas du redan nu vet vad din film ska handla om? Filmen får vara på max 5 minuter lång men även en minutersfilmer är välkomna. Förra året fick vi in 10 tävlingsbidrag och jag hoppas vi slår detta rekord i år! Styrelsen har även bjudit in medlemmarna i Helsingborgs Fotoklubb att delta i årets sommarfilmtävlingen.

Helsingborgs Fotoklubb

 Vi har träffat Helsingborgs Fotoklubb (https://www.helsingborgsfotoklubb.se/) vid flera tillfällen under våren. Dom åker till Färöarna i sommar inspirerade av Thomas och min resa dit. Flera av deras medlemmar vill också lära sig filma inte minst med tanke på att deras kameror numera är riktigt bra filmkameror. Ja här finns många gemensamma nämnare som vi kommer bygga vidare på framöver. Detta är ingen ny fråga men nu blir det verklighet och vår styrelse är övertygade om att ett sammarbete kommer gynna oss båda. Vi kommer bjuda in Fotoklubbens medlemmar att närvara på våra klubbkvällar i höst.

Resebidraget

Styrelsen hade i år utlyst ett resebidrag på 10000 kronor mot att två personer från klubben skulle stå för programmet under två klubbkvällar. Endast en ansökan kom in. Det var undertecknad och Thomas som i sin plan skulle besöka två olika vinområden i Italien Franciacorta och Valpolicella. Styrelsen utan deras medverkan beviljades detta bidrag. Thomas och jag kommer även i år att sända live från vinprovningar och delikatessbutiker. Mer om detta senare.

Lokalfrågan

Vi får det allt svårare boka våra klubbmöten hos nuvarande hyresvärd. Dom måste prioritera sina egna medlemmar. Vi har tidigare haft våra klubbkvällar andra onsdagen i månaden under Jan-Maj och Sept- Dec. Detta kan vi nu återgå till under 2023. Vi kommer att hyra in oss i Helsingborgs Fotoklubbs lokaler på Kapplöpningsgatan 6 252 30 Helsingborg.

Vår nuvarande lokalen på Ringstorp finns kvar. Den kan vi hyra ifall vi planerar något stormöte eller någon offentlig filmvisning framöver. Vi låter vår stora filmduk sitta kvar tillsvidare för detta ändamål.

Redigeringskurser

Under hösten kommer vi starta upp tre olika kurser för redigering. Thomas ansvarar för kursen FINAL CUT Göran för PINNACLE och Per för PREMIERE PRO. Möjligen kan vi starta upp även en i Davinci om någon vill och kan hålla i den. Vi kommer driva dessa kurser i cirkelform som är bidragsgrundande. Dessa cirklar/kurser är då även öppna för Fotoklubbens medlemmar.

20220618

Per