Publicerad den

Glad Sommar!

Hej alla medlemmar i SFVK

Nu vankas det midsommar. En underbar tid för oss som kan göra film. Tänk vad många olika objekt och händelser det finns att göra film på. Det behöver inte vara så kompliserat. Ett uttryck vi lärt oss av David Wramneby var just ”filma innanför boxen”. Jag hoppas få ta del av era sommarminnen på film senare i höst. Själv åker jag till till nord Norge i slutet av augusti med förhoppningen att kunna fånga några trevliga filmsekvenser som jag kan dela med mig av vid senare tillfällen i höst.

Ja så kan man inleda en sommarhälsning varje år, det är bara mitt resmål som förändras.

Det händer mycket inom vår filmvärld och inte minst här hos oss i SFVK. Jag upplever att vi gör mer film i klubben än tidigare och våra senaste medlemmar tillför ny energi i klubben. Dessa är skolade i fotoklubben med allt vad det innebär. Här har vi en hel del att lära och fotokillarna vill lära mer om redigering. Vår viktigaste uppgift är att inspirera varandra och utmana oss själva. Det är annars lätt att hamna på ”latsidan”. Vi har ockå en ny kvinnlig medlem som vi hälsar särskilt välkommen i klubben! 

Vårt årliga utbildningsbidrag, två stycken på vardera 5000 kr. hoppas jag kommer att utnyttjas. Jimmy har visat intresse att åka på https://seniorkollo.se/ som till stor del kan finnansieras av utbildningsbidraget. Jag vill uppmana fler att utnyttja detta. Först till kvarn gäller.

Sommarfilmtävlingen 13/9

Traditionsenligt har vi vår sommarfilmtävling på vårt septembermöte. Hoppas du redan nu vet vad din film ska handla om? Filmen får vara på max 5 minuter lång men även minutersfilmer är välkomna. Förra året fick vi in 11 tävlingsbidrag och jag hoppas vi slår detta rekord i år! Vi har några enkla statuter att förhålla oss till. Filmen får endast innehålla egenproducerat filmmaterial. Gällande musik och andra ljudeffekter, skådespelare, statister, intervjupersoner etc. finns inga restriktioner. Filmen får inte innehålla reklam eller ha deltagit i sommarfilmtävlingen tidigare år. Mötesdeltagarna röstar fram bästa film.

Till mötet 13/9 har vi även bjudit in Kim Alexander som är en erfaren filmare. Kim utser även de bästa filmerna i tre olika kategorier. Kim kommer dessutom berätta om vilka regler som gäller när man vill filma på allmän plats.

Avslutningsvis vill jag önska alla en riktigt trevlig sommar och glöm inte att vi är många som är nyfikna på vad just du har filmat i sommar. Glöm inte att ”filma innanför boxen”. Inget filmmaterial kan bli fel. 

Hälsar
Per Lundgren
Ordförande SFVK